Pateiksim sāpēm „nē”! (algologs)

Publicēts: 01 09 2010


MFD Veselības centrs „Pārdaugava”: Pateiksim sāpēm „nē”!


Kad mums kaut kas sāp, tad nekas nespēj iepriecināt, un parādās tikai viens mērķis – tikt vaļā no sliktas pašsajūtas. Bieži vien tas nav viegli, jo sāpju cēlonis var būt uzreiz nepamanāms. Cīņā ar sāpēm mums mums var palīdzēt ārsti – algologi.

Algoloģija, kā medicīnas nozare, kas nodarbojas ar sāpju izpēti un ārstēšanu, jau ir guvusi pelnītu popularitāti Rietumos, tomēr Latvijā šādu speciālistu ir maz un pierakstīties pie algologa ir iespējams tikai dažās veselības aprūpes iestādēs. MFD Veselības centrā „Pārdaugava” sāpju problēmas palīdz atrisināt ārsts traumatologs ortopēds un algologs Viktors Vestermanis.

Kādos gadījumos ir nepieciešama algologa palīdzība? Pats galvenais simptoms ir hroniskas sāpes, kas, neskatoties uz ārstēšanu, turpinās vairāk par 3-6 mēnešiem. Tās var būt galvas sāpes, sāpes mugurā, locītavās, dzimumorgānos u.c.

- Algoloģija cīnās ar diviem sāpju veidiem. Pirmais – sāpes kā patstāvīga slimība. Otrais – sāpes kā simptoms, ko izraisa cita orgāna vai sistēmas saslimšana. Gan vienā, gan otrā gadījumā algologa uzdevums ir atvieglot pacienta stāvokli, līdz ar to padarot viņa dzīvi komfortablāku – saka algologs Viktors Vestermanis.

Vizīte pie ārsta – algologa vienmēr ir ilgāka nekā cita speciālista apmeklējums.

- Sāpju cēloņu noteikšana ir ilgstošs process. Viss ir ļoti individuāli. Par sāpju iemeslu var kļūt arī sociālie vai psiholoģiskie faktori, kurus var novērst sarunu procesā. Bieži vien, īpaši hroniskas slimības gadījumā, ir nepieciešami arī papildus izmeklējumi. MFD Veselības centros tiek piedāvāta iespēja veikt dažāda veida diagnostiku: datortomogrāfiju, magnētisko rezonansi, ultrasonogrāfiju, u.c. – turpina ārsts.

Bieži sāpju cēlonis nav rodams sāpošajā vietā. Piemēram, galvas sāpēm par iemeslu var būt ne tikai funkcionāli vai organiski traucējumi galvas apvidū, bet arī mugurkaula problēmas. Sāpes vēdera apakšējā daļā var būt saistītas ne tikai ar sieviešu reproduktīvo sistēmu, bet arī ar muskuļu bojājumiem.


Veselīgs dzīvesveids kā labākās zāles

Lai algologs spētu palīdzēt pacientiem, nozīmīga loma ir pareizai diagnostikai, psiholoģiskajam atbalstam, pareizi izvēlētiem medikamentiem, fizioterapijas un fizikālajām procedūrām, un, nepieciešamības gadījumā, invazīvajām manipulācijām (pretsāpju blokādes u.c.).

Jāatzīmē, ka viedoklis par to, ka hroniskas sāpes tiek ārstētas tikai ar narkotisko līdzekļu palīdzību ir tikai mīts. Bieži vien ārstēšana ir veiksmīga, ja pacients ievēro pareizu dzīvesveidu, t.sk. racionālu diētu un/vai izpilda viņam nozīmētos fiziskos vingrinājumus. Vairumā gadījumu psihoterapeita konsultācija palīdz tikt vaļā no pārmērīga stresa, kā rezultātā sāk samazināties sāpju intensitāte un cilvēks atgūst mundrumu un darbspējas.

Runājot par hroniskām sāpēm mugurā un locītavās, jāatzīmē, ka „pašpalīdzības” līdzekļu klāsts ir diezgan plašs. Medicīnā ir daudz teoriju, kas izskaidro sāpju dabu un iespējas atbrīvoties no tām. Tomēr viss norāda uz to, ka liekais svars, slikta stāja, vāja muskulatūra ievērojami paaugstina muguras un ekstremitāšu sāpju varbūtību. Sekas ir zināmas: problēmas ģimenē, darbā, atkarība no medikamentiem, depresijas u.c.

Bieži vien no sāpēm atkarīgam cilvēkam ir vajadzīga tikai kvalificēta speciālista konsultācija par veselīgu dzīves veidu. Kāpēc gaidīt un cīnīties ar sāpēm vienatnē, ja savu problēmu var uzticēt algologam?

Pieteikties uz vizīti pie algologa Viktora Vestermaņa ir iespējams, zvanot uz MFD Veselības centra „Pārdaugava” reģistratūras tālruni : 67 13 13 16.
 

 

MFD Veselības centrs „Pārdaugava” ir viena no mūsdienīgākajām medicīnas iestādēm Latvijā, kuras pamatvērtība ir katra pacienta veselība, individuāla pieeja un apkalpošana.

Veselības centrā ir izveidots vesels komplekss, sistēma, lai pacients bez kavēšanās varētu pārbaudīt veselības stāvokli, veikt diagnostiku un saņemt norīkojumu ārstēšanai vai rehabilitācijai.

Nekādu rindu un diagnostikas rezultātu gaidīšanas vairāku nedēļu garumā. Viss notiek ātri un profesionāli. Tieši tā, kā tam vajadzētu būt 21. gadsimta medicīnas iestādē. MFD Veselības centrā „Pārdaugava” strādā vispieprasītākie speciālisti un uzstādītas mūsdienīgākās iekārtas. Piesakot vizīti, gaidīšanas laiks nepārsniedz nedēļu. Veselības centrs uzņemas risināt pat sarežģītākās veselības problēmas, nepieciešamības gadījumā pieaicinot arī sadarbības partnerus.

Viens no centra darbības pamatprincipiem ir individuāla pieeja katram pacientam.

MFD Veselības centrā „Pārdaugavā” pieņem dažādu specialitāšu ārsti. Īpaša uzmanība tiek veltīta bērnu veselībai, pie mums strādā bērnu kardiologs, endokrinologs un citi speciālisti. Pediatri ir gatavi uzņemties rūpes par mazajiem pacientiem kopš viņu piedzimšanas, tiek veiktas arī mājas vizītes.

MFD Veselības centrs „Pārdaugava” piedāvā arī rehabilitācijas pakalpojumus, kas iekļauj gan fizikālo terapiju, gan masāžu un ārstniecisko vingrošanu, izmantojot populāras profilaktiskās un rehabilitācijas metodes. Īpaši jāpiemin bērnu vingrošana pēc Bobata metodes un plaši pazīstama rehabilitācijas metode pieaugušajiem Slinga terapija. Rehabilitācijas iespēju dažādība ir vēl viena MFD Veselības centra „Pārdaugava” priekšrocība.
 

Mūsu kontaktinformācija: Rīga, Vienības gatve 109, reģistratūras tālrunis: 67 13 13 16
http://www.mfd-pardaugava.lv

MFD Veselības centrs "Pārdaugava" - Vienības gatve 109, Rīga
 


MFD Veselības grupas Medicīniskā firma SIA „Dziedniecība” sāka savu vēsturi vairāk kā pirms 40 gadiem kā ambulatora veselības aprūpes iestāde. Uz šo brīdi MFD ir viena no lielākajām daudzprofila veselības aprūpes iestādēm, kas sniedz plaša spektra veselības aprūpes pakalpojumus vairāk kā astoņdesmit tūkstošiem pacientu dažādās vietās visā Rīgā un Latvijā. Izmantojot jaunākās tehnoloģijas un izcilo ārstu pieredzi, MFD pamatmērķis ir rūpēties par iedzīvotāju veselību, nodrošinot savlaicīgu slimību profilaksi, kā arī sniedzot efektīvus diagnostikas un ārstēšanas pakalpojumus. Sīkāku informāciju var iegūt www.mfd.lv vai pa tālruni 67255823.


Lai iegūtu papildinformāciju, griezieties MFD:

MFD Veselības grupa
Medicīniskā Firma Dziedniecība
Rušonu iela 15
Rīga  LV-1057
Latvija
Tālrunis: (371) 67-25-58-23
Fakss: (371) 67-18-84-60
E-mail: info AT mfd DOT lv
URL: http://www.mfd.lv




MFD Veselības grupas Medicīniskā firma SIA „Dziedniecība” sāka savu vēsturi vairāk kā pirms 50 gadiem kā ambulatora veselības aprūpes iestāde. Uz šo brīdi MFD ir viena no lielākajām daudzprofila veselības aprūpes iestādēm, kas sniedz plaša spektra veselības aprūpes pakalpojumus vairāk kā 400 000 pacientu dažādās vietās visā Rīgā un Latvijā. Izmantojot jaunākās tehnoloģijas un izcilo ārstu pieredzi, MFD pamatmērķis ir rūpēties par iedzīvotāju veselību, nodrošinot savlaicīgu slimību profilaksi, kā arī sniedzot efektīvus diagnostikas un ārstēšanas pakalpojumus.

Iepriekšējais raksts Nākošais raksts


Saskaņā ar Ukrainas civiliedzīvotāju atbalsta likuma 16.panta otro daļu, SIA “Dziedniecība” nodarbinātām Ukrainas ārstniecības personām tiek nodrošināta ārstniecības personas profesionālās darbības veikšanai nepieciešamā saziņa, proti – pēc pacienta pieprasījuma, kā arī vienojoties ar pacientu, pakalpojuma saņemšanas laikā tiek nodrošināta ārstniecības persona, kura var nodrošināt saziņu valsts valodā.